De juiste kleur voor je haar… heel lastig. Een goede kapper kan natuurlijk precies zien welke haarkleur het beste bij je past. Er zijn 4 verschillende type mensen. Om te weten welke type je bent moet je je haar naar achteren trekken in een staart en een witte handdoek om je nek en schouders leggen. Zo zie je welke kleur je huid-toon is. Of het schijnt wat geel (warm) op of juist roze of blauw (koud). Hieronder vind je de type mensen en welk type jij bent!

Lentetype

De lentetypes staan bekend om hun golden glow in haar en huid. Ze zijn gekenmerkt door een lichte goudgele of perzikachtige toon. Ook hebben lentetypes vaak sproeten. Qua ogen hebben ze van lichtblauw tot groen met gouden stippen in de Iris. De natuurlijke haarkleur is over het algemeen blond, maar kan ook donker of rood zijn.

Kleurtip:

“Haal het beste uit je Golden glow door te werken met warme tinten. Goud tinten (goudblond, honingblond, goudbruin en strawberryblond. Vermijd vooral astinten en te donkere kleuren.

Celebrities: Gwenyth Paltrow, Heidi Klum, Nicole Kidman

Zomertype

De zomertype heeft een zachtroze huid met soms wat violette ondertoon. Hun oogkleuren zitten vooral in de blauwtinten (blauw, blauwgroen, grijsblauw) of groen. Soms kunnen ze bruine ogen hebben. Zomertypes hebben vaak een grauwe blonde kleur of zijn brunette.

Kleurtip:

“Haal de zomer in je haar door juist de grauwe kleur zomers te maken doormiddel van highlights in platina blond en asblond.. Ga in alle gevallen voor koude kleuren (asblond, platinablond en asbruin). Wil je perse voor een warmere tint zorg dan voor een koude ondertoon. Bijvoorbeeld een bordeauxtint of parelmoerkoper. Van te warme tinten ga je er als zomertype ouder uitzien. Dat wil je natuurlijk niet!

Celebrities: Jennifer Aniston, Cameron Diaz en Claudia Shiffer.

Herfsttype

Dit is de minst voorkomende huidtype. Het herfsttype heeft als kenmerken een geel gouden ondertoon in de huid. Dit kan zowel op een donkere of een lichte huid zijn. Vaak ook met sproeten. Hun ogen zijn in de kleuren blauw, turquoise en groen. De natuurlijke haarkleur zit altijd in de bruine warme tinten of roodtinten.

Kleurtip:

“Haal het beste uit de herfst met de kracht van rood! Maak je haar nog levendiger met warme bruin rood en kopertonen als volledige kleur of juist als accenten. Let op dat je je haar niet te licht maakt! Je kan voor lichte warme gouden of koperen highlights gaan maar ga vooral niet te blond! En zeker niet als volledige kleuring! Vermijd ook de astinten.

Celebrities: Julia Roberts en Beyonce, Nicole Richie.

Wintertype

De Sneeuwitjes onder de blanke mensen. De huid is heel licht met een koele soms blauwe ondertoon. Ook de meeste mensen met Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Europese afkomst zijn een wintertype(beige en olijfkleurige ondertoon). De ogen zijn donkerbruin, grijs, ijsblauw of intens groen. De natuurlijke haarkleur is van midden bruin naar donkerbruin tot zwart en blauwzwart.

Kleurtip:

“Het mooiste is eigenlijk de natuurlijke kleur te versterken met een spoeling. Doe dit vooral met astinten. Accenten kun je aanbrengen met paarstinten of mahonietinten. Maak het haar niet te licht anders komt er teveel warmte vrij en dit staat totaal niet bij de huid. Wil je perse lichter gaan, ga dan voor ombre, zodat het stuk haar wat je gezicht omlijst nog wel gewoon donker is.

Celebrities: Kim Kardashian, Anne Hathaway, Katy Perry, Angelina Jolie