Hoi allemaal,

Laura hier van ADDICT Haarlem, en vandaag gaan we praten over iets waar we allemaal van dromen: lang, gezond haar. Ik heb 10 handige tips voor je, en we gaan ook kijken naar de fijne Kérastase Extensioniste lijn.

1. Goed eten is de basis: Een gezond dieet is niet alleen goed voor je algehele gezondheid, maar het heeft ook invloed op de conditie van je haar. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine E, zoals amandelen en zonnebloempitten, dragen bij aan een gezonde haargroei. Omega-3 vetzuren, te vinden in vette vis zoals zalm, bevorderen de hydratatie van het haar en houden het glanzend.

2. Even lekker masseren: Een regelmatige hoofdmassage kan de bloedcirculatie verbeteren, wat op zijn beurt de haargroei stimuleert. Neem de tijd om met je vingertoppen zachtjes je hoofdhuid te masseren, gebruikmakend van cirkelvormige bewegingen. Dit kan niet alleen ontspannend zijn, maar ook een positief effect hebben op de vitaliteit van je haar.

3. Pas op met hitte en styling: Hitte kan je haar beschadigen, waardoor het droog en broos wordt. Probeer het gebruik van hete stylingtools te verminderen en geef je haar de kans om op natuurlijke wijze te drogen. Dit minimaliseert schade en bevordert gezondere groei.

4. Kérastase Extensioniste voor extra liefde: De Kérastase Extensioniste lijn biedt gespecialiseerde producten om je haar te verwennen. De Fondant Extentioniste is een conditioner die diep doordringt en hydrateert, terwijl het Serum Extentioniste de gezonde haargroei bevordert en helpt bij het verminderen van gespleten punten. Lees hier wat ik nog meer vind van deze lijn van Kérastase.

5. Niet te strakke kapsels: Het regelmatig dragen van te strakke kapsels, zoals strakke paardenstaarten of vlechten, kan stress veroorzaken aan de haarwortels en breuk veroorzaken. Kies voor losse stijlen om de spanning op je haar te verminderen en haarbreuk te voorkomen.

6. Regelmatig een stukje eraf: Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar regelmatig je haar laten knippen kan bijdragen aan een gezonde haargroei. Het verwijderen van gespleten punten voorkomt verdere schade en geeft je haar een verzorgde uitstraling.

7. Bescherm je haar tegen de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan je haar beschadigen en uitdrogen. Gebruik beschermende producten met UV-filters of draag een hoed op zonnige dagen om je haar te beschermen tegen schadelijke stralen.

8. Natuurlijke oliën voor wat extra glans: Natuurlijke oliën, zoals kokosnoot-, argan- of jojoba-olie, kunnen diep doordringen en je haar hydrateren. Breng de olie aan op de haarpunten om glans toe te voegen en droogheid te verminderen.

9. Voldoende slaap en chillen: Een goede nachtrust is essentieel voor het herstel van je lichaam, inclusief je haar. Stress kan haaruitval veroorzaken, dus neem de tijd om te ontspannen en stressniveaus te beheersen voor een gezonde haargroei.

10. Blijf gehydrateerd: Water is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je haar. Voldoende hydratatie ondersteunt de gezondheid van je hoofdhuid en haarzakjes, wat essentieel is voor een optimale haargroei. Zorg ervoor dat je dagelijks genoeg water drinkt voor stralende lokken.

Dus, met deze tips en wat liefde voor je haar, kan ook jij op weg gaan naar die lange lokken waar je altijd van hebt gedroomd.

Liefs,

Laura, ADDICT Haarlem