Beste krullende-haaraddicts,

Als Kérastase Care Coach, neem ik je graag mee in de wereld van prachtig krullend haar. Onze salon ADDICT, is toegewijd aan educatie en het perfectioneren van de kunst van haarverzorging. Wij geven je graag advies over hoe jij jouw krullen het beste verzorgd. Hier zijn alvast een aantal tips die wij je willen meegeven.

1. Zorgvuldige Reiniging met Kérastase Curl Manifesto Shampoo:

Het begint allemaal met de juiste reiniging. Wij gebruiken de Kérastase Curl Manifesto Shampoo, deze is doordrenkt met kostbare ingrediënten die niet alleen reinigen maar ook de vochtbalans in krullen behouden. Het resultaat? Een zachte, diepgaande reiniging zonder verlies van natuurlijke oliën.

2. Hydratatie als Essentie:

Krullend haar staat erom bekend van nature droger te zijn dan steil haar, en dit heeft te maken met de structuur van krullen en de manier waarop talg (natuurlijke oliën geproduceerd door de hoofdhuid) door het haar reist. Hier zijn enkele redenen waarom krullend haar meer behoefte heeft aan hydratatie:

  • S-vormige structuur: Krullend haar heeft een karakteristieke S-vormige structuur. Deze vorm zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën van de hoofdhuid minder effectief langs de haarlokken kunnen reizen in vergelijking met steil haar. Hierdoor bereiken de oliën niet altijd de uiteinden van het krullende haar, waardoor deze delen van het haar vaak droger zijn.
  • Dichtheid van de haarschubben: De haarschubben op krullend haar liggen vaak wijder uit elkaar dan bij steil haar. Hierdoor is het voor het vocht moeilijker om vast te blijven zitten in de haarstructuur, wat resulteert in meer vochtverlies. Dit maakt krullend haar vatbaarder voor droogheid en pluizigheid.
  • Porositeit: Krullend haar kan variëren in porositeit, wat de mate van vochtabsorptie beïnvloedt. Hoog poreus krullend haar kan snel vocht opnemen maar verliest het ook snel, terwijl laag poreus haar moeilijker vocht kan opnemen maar het langer vasthoudt. In beide gevallen is het essentieel om de juiste balans te vinden en het haar regelmatig te hydrateren.
  • Externe factoren: Omgevingsfactoren zoals zon, wind, verwarming en airconditioning kunnen ook bijdragen aan het uitdrogen van krullend haar. Deze factoren ontnemen het haar van vocht, wat resulteert in droogheid en pluis.

Krullend haar heeft de neiging om sneller uit te drogen. Hier komen de Kérastase Curl Manifesto Conditioner en Masker om de hoek kijken. Deze rijke, voedende behandelingen hydrateren diep en herstellen de levendigheid van krullen, waardoor ze zacht en veerkrachtig worden. Om de natuurlijke schoonheid van krullend haar te behouden, is regelmatige hydratatie van cruciaal belang. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van hydraterende shampoos en conditioners, leave-in conditioners, haarmaskers en oliën die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar. Het behouden van voldoende vocht in krullend haar zal niet alleen de algehele gezondheid bevorderen, maar ook de veerkracht, glans en definitie van de krullen verbeteren.

3. Stylingwondermiddel Kérastase Curl Manifesto Leave-In:

Ons geheim voor mooie krullen ligt in de Kérastase Curl Manifesto Leave-In, de Crème du Jour. Een zorgvuldig samengestelde formule die niet alleen hydrateert, maar ook de perfecte basis legt voor langdurige definitie en flexibele styling.

4. Delicate Crunch voor Natuurlijke Veerkracht:

Het ‘crunchen’ van droog haar na het stylen met Kérastase Curl Manifesto zorgt voor een subtiele breuk van de stylingcast. Het resultaat? Krullen die natuurlijk veerkrachtig zijn zonder stijfheid.

5. ‘Pineapple’ je Krullen voor Nachtelijk Behoud:

De eenvoudige techniek van het ‘pineappling’—het vastbinden van je haar in een losse paardenstaart bovenop je hoofd voor het slapengaan—zorgt voor behoud van krulvorm en voorkomt platte krullen bij het ontwaken.

  • Begin met droog haar: Zorg ervoor dat je haar volledig droog is voordat je gaat slapen. Je kunt een diffuser gebruiken om je haar te drogen of het natuurlijk laten opdrogen.
  • Verzamel je haar bovenop je hoofd: Kantel je hoofd naar voren en verzamel je haar bovenop je hoofd in een losse paardenstaart. Plaats deze paardenstaart zo hoog mogelijk op je hoofd, richting de kruin.
  • Gebruik een satijnen scrunchie of elastische band: Gebruik een satijnen scrunchie of elastische band om de paardenstaart vast te zetten. Het gebruik van een satijnen scrunchie is belangrijk omdat dit materiaal wrijving vermindert en het haar minder snel beschadigt dan katoen of andere materialen.
  • Laat de uiteinden los: Laat de uiteinden van je haar los zodat ze buiten de paardenstaart vallen. Dit helpt om de natuurlijke krulpatronen te behouden.
  • Zorg voor een losse bevestiging: Zorg ervoor dat de paardenstaart niet te strak zit. Het doel is om het haar te beschermen zonder de krullen te verstoren.
  • Slaap op een satijnen kussensloop: Voor extra bescherming kun je slapen op een satijnen kussensloop. Satijn zorgt voor minder wrijving dan katoen, waardoor je krullen minder snel zullen pluizen.

Het “pineappling” -concept is ontworpen om krullen te beschermen tegen wrijving en knopen tijdens het slapen, wat vaak kan gebeuren als het haar los wordt gelaten. Deze methode is vooral gunstig voor mensen met natuurlijk krullend of golvend haar, maar het kan ook nuttig zijn voor mensen met andere haartypes om hun stijl te behouden. Probeer het zelf uit en kijk of deze techniek jou helpt om wakker te worden met prachtige, veerkrachtige krullen!

6. Regelmatige Haircuts voor Krulbehoud:

Het geheim van langdurig prachtige krullen ligt in regelmatige knipbeurten. Onze haarstylisten begrijpen de unieke behoeften van krullend haar en behouden of stimuleren de vorm en vitaliteit met deskundige haircuts.

Bij ADDICT Haarlem willen we alle haartypen omarmen en zo ook alle soorten krullen. Ontdek de magie van prachtig krullend haar bij ADDICT met Kérastase Curl Manifesto. Bezoek onze salon aan de Gedempte Oude Gracht 91 in Haarlem en ervaar de perfectie van verzorging en styling.

Heel veel liefs,

Laura, ADDICT Haarlem