Is dit een bekend probleem voor jou? Weinig volume, of haar wat zwaar valt? Wij van ADDICT hebben nu 7 handige tips voor jou om meer volume te creëren.

Tip 1 | Een goede haircut

Wil jij meer volume in je haar dan is het eerste waar je naar wil kijken  een goede haircut. Heb jij bijvoorbeeld fijn of dun haar dan wil je wegblijven van te veel laagjes, terwijl dit voor degene met zwaar sluik haar juist weer de uitkomst kan zijn om wat lucht in je kapsel te krijgen. Jouw haarstylist kan je daar als geen ander mee helpen.

Tip 2 | Was niet te vaak

Onze tweede tip is om je haar niet te vaak te wassen, ook niet als je snel vettig haar krijgt. Wist jij dat je bijvoorbeeld aan 1x in de week wassen meer dan genoeg hebt. Vaak wordt jouw haar namelijk juist extra vet doordat je te vaak wast. Is dat bij jouw het geval en wil jij wel graag minder wassen, maar ben je bang dat jouw hoofdhuid hier niet geschikt voor is? Probeer het uit, we weten dat je misschien even een periode nodig hebt, maar uiteindelijk zal je hoofdhuid je dankbaar zijn. En wanneer je talgproductie wat gekalmeerd is zul je merken dat het creëren van volume een stuk makkelijker gaat.

Tip 3 | Gebruik een goede volume shampoo

Wanneer je jouw haar dan wel wast maak je het beste gebruik van een goede volume shampoo. Bij ADDICT wast onze haarstylist Laura bijvoorbeeld erg graag met de Muroto Volume shampoo van Shu Uemura.

“Muroto Volume is een erg fijne licht gewicht shampoo die niet verzwaard. “

Vraag jouw haarstylist gerust naar welke shampoo voor jou nu het fijnste zou zijn.

Tip 4 | Gebruik de juiste producten op de bedoelde manier

Bij ADDICT hebben we een uitgebreid assortiment van styling producten van L’Oreal, Kerastase en Shu Uemura. Maar soms kan het aanbod wat overweldigend zijn misschien. Weet dat we je altijd willen helpen, dus geef gerust aan als je wat tips zou willen hebben. Een paar producten die jouw misschien kunnen helpen om meer volume te krijgen zijn de volgende.

Volume Lift van L’Oreal Professionnel & Awa Volume van Shu Uemura

Gebruik een mousse als deze op de aanzet, dus echt bij je hoofdhuid zeg maar. Zo kan deze mousse al vanaf de aanzet wat stugheid en volume geven. (Let op, gebruik dit niet door je hele haar, want dan kom je er niet meer lekker doorheen)

Savage Panache van L’Oreal Professionnel & Fresh Affair van  Kerastase

Een droog shampoo is ideaal voor die dagen dat je je haar nog even niet wil wassen, maar het wel al een beetje vettig begint te worden. Of voor wanneer je de lengtes iets stugger wil hebben. Met een fijne droogshampoo kan je op een eenvoudige manier je haar meer volume geven wanneer het wat slapper valt.

Tip 5 | Föhn volume in je haar

Door op de juiste manier te föhnen kan je tijdens het drogen veel volume creëren. Belangrijk is om vanaf de aanzet omhoog te werken en niet naar beneden. Sanjay en Laura laten je graag in de salon zien hoe je dit het beste kan doen.

Tip 6 | Investeer in een fijne wafeltang

Je kan natuurlijk met toupage bij de aanzet zorgen voor extra volume. Maar nog prettiger werkt een smalle wafeltang. Zo kan je net als met toupage bij je aanzet heel gericht volume maken, maar wanneer je met een wafeltang werkt kan je nog gewoon door je haar heen komen. Dit is een fantastische methode, zeker wanneer je er niet van houd om toupage uit te moeten kammen/borstelen.

Tip 7 | Kom naar ADDICT

Kom eens een keer langs bij ADDICT voor een blow-out. Tussen jouw knip en/of kleurbehandeling kan je ook eens je haar laten stylen door een van onze haarstylisten. Dan kan je gelijk al je vragen kwijt en naast een super sexy kapsel met wat handige tips naar huis.

Heb jij nou ook nog een leuke tip? Of kan je wat meer informatie gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.