Hoi hairADDICTs,

Sanjay hier van ADDICT Haarlem, en laten we eens duiken in de wereld van kappersbezoeken. Het is een veelbesproken onderwerp: hoe vaak zou je nu echt naar de kapper moeten? Laten we de verschillende overwegingen en factoren verkennen die hierbij een rol spelen.

Hoe vaak naar de kapper?

  1. Het Haartype: Ieder van ons heeft uniek haar. Of het nu kort, lang, krullend of steil is, het type haar bepaalt in grote mate hoe vaak je een knipbeurt nodig hebt. Kort haar vraagt over het algemeen om frequenter onderhoud.
  2. Haargroei en Structuur: Het tempo van haargroei (over het algemeen ongeveer 1 centimeter per maand) en de natuurlijke structuur van het haar zijn essentieel. Snelle groei kan betekenen dat je vaker langs moet komen, terwijl langzamer groeiend haar meer ruimte biedt tussen afspraken in.
  3. Gewenste Stijl of Kleur: Als je streeft naar een specifieke stijl, kleur of haircut, kan dit de frequentie van je kappersbezoek beïnvloeden. Ingewikkeldere stijlen vragen vaak om meer onderhoud.

Verschil Tussen Mannen en Vrouwen:

  1. Mannen: Voor mannen met kort haar is het vaak nodig om regelmatiger langs te komen, meestal om de 4 tot 6 weken, voor een hele haircut en binnen 3 weken al voor de contouren om de strakke look te behouden. Maar als je voor een iets langer kapsel gaat, kun je wat meer tijd tussen afspraken laten.
  2. Vrouwen: Voor vrouwen kan het variëren. Lang haar heeft misschien minder frequente bezoeken nodig, terwijl kortere stijlen of regelmatige kleuring mogelijk meer onderhoud vereisen.

Wat Is Je Doel?

  1. Onderhoud: Als je vooral je huidige stijl wilt behouden, kun je een regelmatiger schema volgen. Dit is ideaal om gezond haar te behouden en gespleten punten te voorkomen.
  2. Stylingverandering: Voor wie een drastische stijlverandering wil, zoals van kort naar lang gaan, kan het aanvankelijk frequente bezoeken vereisen, gevolgd door een onderhoudsregime.
  3. Kleuring: Bij kleuring hangt het af van het type kleur. Highlights hebben misschien minder vaak bijwerkingen nodig dan een volledige kleuring, waarbij je vaak na ongeveer 6-8 weken weer je uitgroei laat doen, dus overweeg het gewenste resultaat.

Er is geen vaststaande regel voor kappersbezoeken. Het draait allemaal om jouw unieke haarbehoeften en doelen. Vertrouw op het advies van jouw hairstylist, bespreek je doelen en samen kunnen we een plan opstellen dat perfect past bij jouw stijl en levensstijl.

Groet,

Sanjay, ADDICT Haarlem