Zondagavond in Haarlem. Het is druk bij de officiële opening van ADDICT, de nieuwe salon van de bekende hairstylist Sanjay Ramcharan. Onder een haag van ballonnen verwelkomde zijn assistent Harm-Jan Cordes de zorgvuldig in al die jaren opgebouwde internationale clientèle en zakenpartners met bubbels, fotografen en een D-J.

HISTORISCH PAND

Gasten zagen een prachtig historisch pand met hoge plafonds vol ornamenten, drie behandelstoelen, twee wastafels, professionele kleurhoek en een elegante wachtkamer. Het gaat hier duidelijk om niet zomaar een kapper.

KUNSTWERKJES

“Dat klopt” zegt de charismatische Ramcharan. “Ik ben een hair addict. Vandaar de naam van de salon. Ik wil een klant nóg beter voor de dag laten komen. Combineer oude en nieuwe technieken. Creëer kunstwerkjes. Nee, mijn klanten zijn niet bang. Eerder opgetogen. Mannen én vrouwen. Beter dan dit krijg je niet. Het is een co-productie. Overleggen. Adviseren. Kijk naar wat een klant staat. Met vaak verrassende resultaten.”

LEVEN ALS EEN DROOM

Sanjay: “Als kind was ik al creatief. Op de middelbare school in Groningen was ik al gefascineerd door haar en wat je ermee kan doen. En prijs mijzelf gelukkig dat ik mijn droom kan leven. Ik leef mijn droom, ja. Dat doe ik echt.”

BEKENDHEID

Ramcharan heeft het druk. Hij is een veelgevraagd hair designer. Reist de hele wereld over. Kreeg bekendheid door televisieprogramma’s als “Hollands Next Top Model” en honderden photo-shoots voor magazines als Voque en Harpers Bazar. Ramcharan is brand image stylist voor ontwerpers en back stage hair- artist voor onder meer Paris Fashion Week. Daarnaast is hij als Creative Artist verbonden aan l’Oreal Professionel, geeft hij workshops en salon trainingen aan de l’Oreal Academy en masterclasses aan de Dutch Beauty Academy in Amsterdam.

TOP HAIR vraagt zich af waar Sanjay de tijd vandaan haalt voor een eigen salon? Sanjay: “Dat is een dingetje, ja. Maar ik ben goed in plannen. En hoe heerlijk is het om mijn vaste klanten te ontvangen in mijn eigen salon. Ik ben er klaar voor.”