Mannen kunnen zich echt zorgen maken over haaruitval. Maar wist je dat 70% van de mannen last heeft van haaruitval? Ontdek in dit artikel wat de oorzaken zijn van haaruitval en een gebrek aan volume bij mannen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor het haar dunner wordt bij mannen.

Voor een lange tijd voelde haaruitval als iets wat onvermijdelijk was, maar vandaag de dag is haaruitval iets wat vertraagd en voorkomen kan worden. De Genesis Homme collectie is verrijkt met sterke ingrediënten zoals stimulerende creatine, gemberwortel en aminexil om de haarwortel te versterken. Maar voor velen blijft de vraag nog steeds onbeantwoord, wat veroorzaakt het dunner worden van het haar bij mannen? Hieronder onthullen we de verschillende redenen achter haaruitval.

Wat is het proces bij haaruitval?

Het is normaal om 50 tot 100 haren per dag te verliezen. Dat klinkt als een grote hoeveelheid, maar pas als het aantal 100 overschrijdt, spreekt men van overmatige haaruitval en wordt het een probleem. Om haaruitval te begrijpen, moeten we eerst kijken naar de wetenschap en hoe het haargroei proces eruit ziet.

Iedere haar doorloopt een andere levenscyclus. Het begint allemaal bij de geboorte van een nieuwe haar en daarop volgt de anagene fase. Deze fase is goed voor ongeveer 85% tot 90% van je haar.

Daarna stopt de groei van het haar en dit wordt de catagene fase genoemd, die op de voet wordt gevolgd door de telegone fase, een periode waarin de follikel krimpt en het haar uitvalt. De laatste fase, de rustfase, is een periode van rust die plaats maakt voor nieuw haar dat vanuit de follikel kan groeien.

Welke levensstijlfactoren veroorzaken haaruitval en haarverdunning bij mannen?

Naast genetica en hormonen zijn er veel momenten in het leven die kunnen leiden tot haar dat dunner wordt bij mannen en het gebrek van het gewenste haarvolume.

Bij jongvolwassenen kan werk- of examenstress tot haaruitval leiden, net als vermoeidheid door late avonden.

Tot slot zijn er ook externe factoren zoals agressieve chemicaliën in je shampoo of vervuiling van het stadsleven. Al deze factoren kunnen bijdragen tot haaruitval, of dat zich nu manifesteert als een terugwijkende haarlijn of dunner wordend haar op de kruin.

Hoe voorkom en camoufleer je haaruitval en haarverdunning?

De producten van Kérastase voor haargroei voor mannen – Genesis Homme, hebben een dubbele werking. De producten zijn geformuleerd om het haar dikker en voller te laten lijken, terwijl over tijd het je ook resultaten zal geven op de lange termijn. Bij Kérastase hebben ze zich niet alleen gericht op ingrediënten die binnen zes weken dikker haar opleveren, maar omdat de producten consequent moeten worden gebruikt voor de beste resultaten hebben ze zich ook gericht op het creëren van formules die je echt dagelijks wilt gebruiken.

Vraag onze hairaddicts naar de nieuwe Genesis Homme lijn van Kérastase.

Ben jij geïnteresseerd welke producten wij jou zouden aanraden? Vraag gerust om advies van een van onze medewerkers. Wij kunnen je ook vertellen hoe je de producten kan gebruiken.